Vlekken? Niet meer met wasvoorschriften OLYMP overhemden

Volg wasvoorschriften OLYMP overhemden voor langere levensduurZo, het normale leven is weer begonnen. De feestdagen lijken een lang vervlogen herinnering. Alhoewel, heb jij alle vlekken uit je kleding gekregen? Heb je tijdens het gourmetten op je nieuwe OLYMP overhemd gemorst? Ging er koffie overheen tijdens de eerste weken van 2017? Geen zorgen, dit jaar houd jij je shirts schoon en netjes! Wist je dat met de juiste wasvoorschriften OLYMP overhemden heel lang mee gaan? Ontdek hoe!

Verschillende typen OLYMP shirts

OLYMP overhemden zijn er in talloze patronen en kleurenOLYMP overhemden zijn er in diverse uitvoeringen. Uiteraard kun je kiezen uit tal van kleuren en patronen. Daarnaast worden er shirts met verschillende eigenschappen gemaakt. Zo is het type Luxor strijkvrij. Dit betekent dat eventuele kreukels en vouwen van het wassen tijdens het dragen vanzelf verdwijnen. Wel zo makkelijk.

Bovendien verkopen we easy care overhemden, die ook makkelijk te onderhouden zijn:

 • Six
 • Level Five
 • Tendenz
 • Level Five Casual
 • Casual

Van het bekende Duitse merk worden naast overhemden ook tricot truien of pullovers en polo’s gemaakt. Die hebben we in deze tekst buiten beschouwing gelaten.

Wasvoorschriften OLYMP overhemden

Wasvoorschriften OLYMP overhemdenHieronder doen we je een paar OLYMP onderhoudstips aan de hand. Je vindt ze nog uitgebreider op OLYMP’s eigen website. Daar staan ook tips voor tricot en polo’s. Bij de meeste overhemden ontvang je ook een boekje met wasvoorschriften.

Voor alle OLYMP overhemden gelden de volgende tips:

 • Gekleurde en witte was moet altijd gescheiden gewassen worden
 • Voor bonte was kun je het best wasmiddel voor bonte en fijne was gebruiken
 • Voor witte was is witwasmiddel het best
 • Het is altijd belangrijk de wasvoorschriften op het etiket te volgen
 • Draai de shirts binnenstebuiten en zorg dat de knoopjes gesloten zijn
 • Vouw de boorden en manchetten naar binnen om slijtage te verminderen
 • Was maximaal 6 overhemden tegelijk
 • Gebruik voor het centrifugeren 400 tot maximaal 600 toeren
 • Hang gewassen shirts meteen op een hangertje en strijk ze glad met de hand

Specifieke wasvoorschriften OLYMP overhemden

Meer OLYMP onderhoudstips vind je op de siteVoor enkele typen OLYMP kledingstukken zijn specifieke wasvoorschriften.

OLYMP Luxor overhemden

OLYMP Luxor overhemden zijn strijkvrij. Als je de strijkvrije overhemden na het wassen meteen op een hangertje hangt en in vorm brengt, zijn de meeste kreukels te vermijden. Zodra je een Luxor overhemd aantrekt, zal door je lichaamswarmte de rest van de vouwen verdwijnen.

Strijk Olymp overhemden nooit te heetEasy care overhemden

Voor de easy care overhemden geldt dat ze makkelijk te strijken zijn. Strijk nooit warmer dan maximaal 2 stippen. Soms verschilt de warmte van het ene strijkijzer met dat van het andere strijkijzer. Belangrijk is om daar rekening mee te houden.

Let op: strijk boorden en manchetten binnenstebuiten en doe dit slechts kort.

OLYMP, een van onze favoriete merken

Van al onze merken is OLYMP toch wel een van onze favorieten. De kwaliteit van de stof en de variatie in de patronen en kleuren maken OLYMP overhemden een must have voor elke man. Of je een overhemd nu ‘zo’ aan doet of combineert met een jasje. Voor elke gelegenheid en elke smaak is er wel iets te vinden.

We hebben een uitgebreide selectie in de winkel hangen. Bovendien bestaat er vaak de mogelijkheid om iets na te bestellen.

Kom je een keer langs? De koffie staat klaar (en we hebben een nieuwe DE-koffiemachine)!