Voorjaarscollectie 2017: op naar de kledingbeurzen!

Inkopen voorjaar zomer 2017 bij BaileysIn de modewereld lopen we altijd een seizoen voor. Terwijl de najaarscollectie nog niet eens in de winkel hing, hielden wij ons al bezig met de Voorjaarscollectie 2017. De nieuwe collectie samenstellen is een van onze favoriete bezigheden. Benieuwd naar de mode van 2017? We lichten alvast een tipje van de sluier op …

Zomer- en voorjaarscollectie 2017

Toen de Najaarscollectie 2016 nog niet eens in de rekken hing, waren wij al op pad om de vólgende collectie uit te zoeken. Ben je benieuwd naar de zomer- en voorjaarscollectie 2017? Wat ons vooral opviel, is dat geruite overhemden wat meer naar de achtergrond verdwijnen. De mode lijkt een beetje ‘ruitmoe’ geworden. In plaats van ruiten zien we veel kleur en prints.

Klik op een afbeelding om deze groter te bekijken, zodat je echt een goed beeld van de nieuwe Voorjaarscollectie krijgt!

Veel kleuren en prints tijdens onze tripjes

We zien veel kleuren en prints bij Giordano en Today's Man komend voorjaar
Giordano en Today’s Man overhemden
We hebben weer mooie Digel kostuums en Olymp overhemden uitgezocht voor het voorjaar
Colberts en pantalons van Digel kostuums zijn te combineren

We hebben deze zomer meerdere tripjes kledingbeurzen gemaakt om het nieuwe aanbod te bekijken. Een van de eerste kledingmerken van ons lijstje was Alberto. Het merk’s eigen Ed Cohen liet ons de voorjaarscollectie 2017 zien: diverse kleuren spijkerbroeken en pantalons en leren riemen.

Komend voorjaar en zomer zien we vooral veel kleuren en prints. We moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen je alvast wat voorbeelden laten zien. Zo hebben we prachtige Olymp overhemden en Digel kostuums uitgezocht.

Wist je dat … Digel kostuums combineerbaar zijn? Dat betekent dat je een colbert in de ene maat en een pantalon in een andere maat uit kunt kiezen. Je bent dus niet aan één maat gebonden.

Duitse merken in Nederlandse showrooms

Redmond en Meyer Hosen zijn ook van de partij in de nieuwe voorjaarscollectie
Voorjaarscollectie uitkiezen op prachtlocatie!

Veel van de merken in onze collectie zijn Duitse merken. Gelukkig zijn deze gewoon in Nederlandse showrooms te bekijken. Af en toe waren we op prachtige locaties. Het is een genot om een nieuwe collectie samen te stellen. We bezoeken kledingbeurzen en gaan langs bij losse leveranciers.

Op die manier kunnen we alle kleding zelf zien en zelf uitzoeken. Zo weten we precies wat we van ’t voorjaar in de winkel hebben hangen.

Kleding uitzoeken is een precisieklusje

Een van onze eerste bezoeken voor de Voorjaarscollectie 2017 was aan Ed Cohen van Alberto
Ed Cohen liet Alberto broeken zien

We zijn deze zomer ongeveer zes dagen op pad geweest om de

Voorjaarscollectie 2017 met de grootste zorg samen te stellen. Tijdens onze bezoeken aan een kledingbeurs of aan losse leveranciers houden we enkele dingen in ons achterhoofd:

  • Wat past bij onze klanten?
  • Wat is komend seizoen in de mode?
  • Wat past in de collectie?
  • Hebben we genoeg kleur?
Een kijkje tussen het nieuwe assortiment van Vanguard tijdens inkopen voorjaar zomer 2017
Vanguard voorjaarscollectie

Per seizoen verschilt het natuurlijk wat voor aankopen we doen. Zo kopen we ’s zomers meer kleur dan ’s winters. Daarnaast zijn de jassen in de winter dikker en kopen we in het voorjaar juist meer polo’s. Daarom moeten we ook rekening houden met ‘volume’.

Wist je dat … een verschil tussen de winter- en zomercollectie te maken heeft met het ‘volume’? Winterkleding is dikker dan zomerkleding, dus ’s winters is de winkel sneller ‘vol’ dan in het voorjaar.

Inkopen zomer voorjaar favoriet

Carter & Davis is van het voorjaar ook weer van de partijHoewel elk seizoen leuk is, houden we het meest van de inkopen voor het voorjaar en de zomer. We houden van kleur en van de frisheid die we in het voorjaar weer in de winkel kunnen hangen.

Nu in de winkel: de Najaarscollectie

De Najaarscollectie hangt nu in de winkel
Warme Camp David jassen in de Najaarscollectie

Wat dit seizoen betreft … nog even en de herfst gaat over in de winter. Dat betekent dat het tijd is voor warme Baileys truien, Fynch-Hatton pullovers en dikke Camp David jassen. De najaarscollectie is klaar om gedragen te worden. Kom je langs voor een kopje koffie en/of een kledingadvies op maat?